Objavljen je nov razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij

Objavljen je razpis Ministrstva za javno upravo za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023. Rok za prijavo je 30. julij 2021!

Namen javnega razpisa je spodbujanje razvoja digitalne preobrazbe nevladnih in prostovoljskih organizacij s pomočjo vpeljave digitalnih rešitev ter višje ravni usposobljenosti njihovih zaposlenih in uporabnikov na področju informacijske družbe z namenom hitrega in uspešnega odzivanja na izzive in potrebe družbe ter dodatne spodbude širši digitalizaciji družbe.

Razpis je razdeljen na dva sklopa, sklop A in sklop B. Projekti v sklopu A lahko trajajo od 18 do 24 mesecev v vrednosti do 200.000 evrov, projekti v sklopu B pa lahko trajajo od 12 do 15 mesecev v rednosti do 60.000 evrov.

Aktivnosti, ki bodo sofinancirane na sklopu A so namenjene digitalizaciji storitev, z namenom, da se razvijejo nove ali nadgradijo obstoječe storitve, ki jih organizacija nudijo svojim uporabnikom. Na sklopu B pa bodo sofinancirane aktivnosti namenjene preobrazbi in profesionalizaciji same organizacije v digitalno organizacijo tako, da se z vpeljavo digitalnih rešitev olajša delovanje in poslovanje organizacije.

Prijavitelj na javni razpis je nevladna organizacija, ki ima podeljen status nevladne organizacije v javnem interesu, projektni partner je nevladna organizacija, ki izpolnjuje pogoje določene v 2. Členu Zakona o nevladnih organizacijah (Uradni list RS, št. 21/18). Pogoji za kandidiranje na javnem razpisu se med seboj razlikujejo glede na sklop javnega razpisa na katerem bo prijavitelj kandidiral. Posamezen prijavitelj lahko kandidira le na enem sklopu, v okviru izbranega sklopa pa lahko odda le eno vlogo. Posamezna pravna oseba lahko v okviru razpisa kandidira bodisi kot prijavitelj, bodisi kot partner zgolj v eni vlogi.

V ponedeljek, 21.6.2021 bo med 10. in 11:30. uro potekala informativno delavnico za potencialne prijavitelje, kjer bo podrobneje predstavljen javni razpis. Informativna delavnica bo potekala na spletnem orodju Teams live event. Za udeležbo je obvezna predhodna prijava na tej povezavi. Povezavo boste dobili en dan pred dogodkom.

Več o razpisnih pogojih na povezavi: Domača stran razpisa.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00