Predlagajte korporativne prostovoljske akcije in sprejmite prostovoljce v svojo organizacijo

Korporativno prostovoljstvo ima v razvitem svetu že dolgo tradicijo, saj zagotavlja trdne vezi podjetja z lokalno skupnostjo in prinaša koristi vsem stranem: zaposlenim, podjetju, neprofitnim prostovoljskim organizacijam in lokalni skupnosti. Korporativno prostovoljstvo ponuja vsem vključenim pozitivne koristi in predstavlja eno izmed sodobnih oblik družbene odgovornosti podjetij.

Zakaj se za korporativno prostovoljstvo odločajo podjetja?

Podjetja oz. delodajalci svoje zaposlene vedno bolj spodbujajo, da izvajajo prostovoljsko neplačano delo za dobrobit širše skupnosti. Zanje v večini primerov organiziramo enkratne prostovoljske akcije, kot so npr. urejanje parka, razdeljevanje oblek in hrane brezdomcem, pleskanje prostorov humanitarnega društva, pobiranje jabolk, druženje s starejšimi, pomoč invalidom...  Podjetje s tem pokaže svojo družbeno odgovornost, zaposleni se med seboj povežejo in utrjujejo svojo pripadnost organizaciji.

Zakaj bi naša NVO predlagala korporativno prostovoljsko akcijo?

S tem poleg opravljenega dela s pomočjo prostovoljcev iz določenega podjetja in brez večjih stroškov opravite potrebno delo, pridobite svež pogled na utečene prakse, nove potencialne prostovoljce, dostop do svežih znanj in veščin ter zagotovo lažje gradite dolgoročno partnerstvo s tem podjetjem. 

Kaj naj vsebuje opis korporativne prostovoljske akcije?

Pripravite kratek opis vaše organizacije, opis del, ki bi jih lahko izvedli korporativni prostovoljci, katere materiale potrebujete in okviren strošek, koliko prostovoljcev potrebujete, kdaj bi akcija potekala in koliko časa. Seveda je fotografija dobrodošla.

Vpis korporativne prostovoljske akcije opravite na tej povezavi.

 

Korporativne prostovoljske akcije, ki nam jih boste nevladne organizacije iz Osrednjeslovenske regije predlagale do 31. 3. 2015 bomo posredovali podjetjem in vam poskušali poiskati organizacijo, ki bo s svojimi zaposlenimi izvedlo potrebna dela v vaši organizaciji.

 

Trenutno je na voljo deset korporativnih prostovoljskih akcij. Nekatere se bodo izvajale ob Dnevu za spremembe 28. 3. 2015.

In katere akcije so bile že izvedene?

Za dodatne informacije nam pišite na info@consulta.si ali pokličite na 059 927 619.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru