Spletno usposabljanje ZaNVO: Branje občinskih proračunov

Ste pri svojem delu že srečali z občinskim proračunom? Vas zanima, kje se skriva razpisni denar, kaj predstavljajo določeni konti? Se vam zdi proračun le kup papirja, ki ga ne razumete? Vas zanima kaj več kot le razpisni denar za delovanje vaše organizacije? Pridružite se nam na delavnici, ki bo potekala v ponedeljek, 30. 5. 2022.

Vsebina delavnice:

Občinski proračun ni le zbirka prihodkov in odhodkov, temveč je tudi kratkoročna zaveza in načrt občine za izvajanje politik, strategij in razvojnih načrtov. Na tokratni delavnici vam bomo najprej predstavili osnovno zakonodajo s področja lokalne samouprave, nadaljevali bomo z vlogo občine v življenju (in financiranju) nevladnih organizacij, osrednji del delavnice pa je namenjen spoznavanju proračuna občine, predvsem z namenom opismenjevanja nevladnikov pri branju in razumevanju le-tega. Zadnji del delavnice je namenjen spoznavanju poti, ki jih lahko uporabite za vključevanje vaših pobud v proračun.

Termin:

Ponedeljek, 30. 5. 2022, ob 17. uri

Izvajalec:

Delavnico bo vodil Samo Vesel, strokovni sodelavec stičišča Boreo in programski vodja Mladinskega centra Postojna. Kot dolgoletnemu občinskemu svetniku v Občini Postojna mu je področje občinskih proračunov res dobro poznano.

Prijava:

Usposabljanje je brezplačno za predstavnike nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov) iz celotne Slovenije in bo potekalo preko spleta. Prijava na dogodek je obvezna! Prijavite se na tej povezavi.


Brezplačno spletno usposabljanje organizira BOREO, regijsko stičišče nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije v okviru Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZaNVO, ki se sofinancira iz Sklada za NVO preko Ministrstva za javno upravo. Kot del mreže ZaNVO Regionalni center NVO nudi podporno okolje nevladnim organizacijam v zasavski regiji, svoje regijsko stičišče poiščite na povezavi www.zanvo.org.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00