Razvojni preboj zasavske regije tudi z nevladnimi organizacijami

En izmed pomembnih izzivov regije je tudi zagotavljanje celostne podpore nevladnim organizacijam in njihovim aktivnostim v regiji.

V okviru priprave strateškega dela Regionalnega razvojnega programa zasavske regije za obdobje 2021 -2027 smo se udeležili Regijske razvojne konference, kjer smo udeleženci skušali prepoznati ključne izzive regije na področjih: zeleno in nizkoogljično Zasavje; inovativno in konkurenčno gospodarstvo v Zasavju; Mobilno in regionalno povezano Zasavje, Družbeno razvito Zasavje in Trajnostni in celostni razvoj mest in podeželja. Preko dela v skupinah smo odgovarjali na vprašanje, kakšnih sprememb v regiji si želimo v naslednjih sedmih letih in kaj je za to potrebno storiti.

 

Ker je od leta 2015 del zasavske statistične regije tudi občina Litija bo tokratni Regionalni razvojni program upošteval razvoj vseh štirih občin regije. Kot je izpostavil župan občine Zagorje ob Savi, gospod Matjaž Švagan je prav, da se ta sprememba gleda kot na priložnost za vso regijo.

 

Nevladne organizacije v regijah in posameznih občina so pomembne nosilke kvalitete življenja v regiji in tiste, ki najhitreje in najbolj pristno zadovoljujejo lokalne potrebe. Zato je pomembno, da so nevladne organizacije tudi v regijskem razvojnem dokumentu prepoznane kot enakovreden in aktiven partner. Ker pa je v zasavski regiji potreba, da se nevladne organizacije okrepi in opolnomoči,  smo kot en ključen izziv izpostavili zagotovitev celostne podpore nevladnim organizacijam in njihovim aktivnostim v regiji.

 

Predlog strateškega dela Regionalnega razvojnega programa pripravlja RRA Zasavje. Načrtujejo, da se bo s predlogom Razvojni svet zasavske regije seznanil na decembrski seji. V kolikor imate še kakšne predloge oziroma želite predlagati vsebino strateškega dela, lahko do petka, 15.novembra 2019 le to sporočite na info@rra-zasavje.si.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru