Posvet: Digitalizacija nevladnega sektorja

Konzorcij vsebinskih mrež NVO Slovenije in Mreža regionalnih stičišč NVO vabimo na posvetovalno delavnico Digitalizacija nevladnega sektorja: razvojne prioritete in praktične potrebe nevladnih organizacij na področju digitalne preobrazbe, ki bo potekala v petek, 26. marca 2021 od 10.00 do 12.00 ure prek video konference ZOOM. 

S posvetovanjem želimo:

1. Okrepiti zavedanje nevladnih organizacij o pomenu digitalne preobrazbe,

2. Ugotoviti izzive in potrebe nevladnih organizacij pri uporabi digitalnih tehnologij in pridobivanju digitalnih kompetenc in

3. Na podlagi zbranih mnenj in stališč pripraviti priporočila za digitalizacijo nevladnih organizacij.

V času epidemije koronavirusa smo se tudi v nevladnih organizacijah soočili z izzivom, kako v spremenjenih razmerah delovati naprej in zagotoviti svoje storitve uporabnikom. Povečale so se potrebe po delu in komunikaciji na daljavo, ki so za številne nevladne organizacije pomenile nove izzive v povezavi z dostopnostjo, uporabo in razumevanjem digitalnih tehnologij. Marsikje so se razkrile vrzeli v digitalnih kompetencah zaposlenih in prostovoljcev v nevladnem sektorju. Potrebne so bile organizacijske prilagoditve na digitalno poslovanje in delovanje. Po drugi strani smo nevladne organizacije z zbiranjem računalnikov, razvojem podpornih digitalnih orodij in nudenjem izobraževanj prispevale k boljši e-vključenosti ljudi v obdobju karantene. Evropska unija je postavila t.i. digitalni prehod med nosilne razvojne prioritete. Zato je pomembno, da tudi nevladne organizacije izkoristimo priložnosti, ki jih prinaša digitalizacija za naše delovanje in razvoj.

Program delavnice:
10:00 – 10:05 Uvodni pozdrav - Albin Keuc, SLOGA in Jure Strah, Korociv
10:05 – 10:10 Video nagovor - Boštjan Koritnik, minister za javno upravo
10:10 – 10:25 Vsebinski okvir delavnice - Simon Delakorda, Mreža NVO-VID
10:25 – 11:25 Predstavitve izzivov in potreb nevladnih organizacij v povezavi z digitalizacijo
11:25 – 11:30 Odmor
11:30 – 11:50 Povzetek predstavitev in razprava
11:50 – 12:00 Zaključek

Odgovorite na vprašalnik:
Prosimo, da izpolnite kratek vprašalnik o potrebah nevladnih organizacij v povezavi z digitalnimi tehnologijami. Rezultati vprašalnika bodo vključeni v vsebinski okvir delavnice.

Prijava na dogodek:
Prijave sprejemamo do četrtka, 24. 3. 2021 preko spletnega obrazca. V kolikor bi na dogodku radi predstavili vaše izzive in potrebe na področju digitalizacije to označite v obrazcu. Na voljo boste imeli 3 minute za predstavitev. Udeležba na dogodku je brezplačna. Povezavo do spletnega dogodka boste prijavljeni udeleženci prejeli dan pred dogodkom. Dodatne informacije: mag. Simon Delakorda, simon.delakorda@inepa.si, 041 365 529.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru