Uspešno zaključeni že peti Dnevi nevladnih organizacij

Letos smo že petič organizirali izobraževalni viked namenjen intenzivnemu usposabljanju nevladnih organizacij, ki se odvija med petkom in nedeljo. Teme so namenjene aktualnim vsebinam, ki jih potrebujejo NVO in njihova ekipa za svoje uspešno delovanje. 

Petek, 13. 3. 2015 smo se z gosti dotaknili teme crowdfundinga ali zbiranja sredstev s strani množice in preverjali, ali je takšna oblika primerna tudi za nevladne organizacije. Razjasnili smo kaj takšna crowdfunding kampanja pomeni, kako se je lotiti, na kaj vse moramo biti pozorni, kaj vpliva na njen uspeh in katera komunikacijska orodja uporabiti.

Gradivo:

dnevi nvo 2015_crowdfunding_luka piskoric

dnevi nvo 2015_crowdfunding_brina brisar gucek

dnevi nvo 2015_crowdfunding_marijana kanduti

dnevi nvo 2015_crowdfunding_stanko blatnik


V soboto, 14. 3. 2015, sta strokovni sodelavki stičišča, Tjaša Bajc (računovodstvo) in Petra Cilenšek (pravna vprašanja) odgovorili na vprašanja, kako voditi računovodstvo nevladne organizacije ter na kaj moramo biti pozorni, če se ukvarjamo s pridobitno dejavnostjo v svoji organizaciji. Kaj sploh spada med pridobitno dejavnost in kaj med nepridobitno ter pravne in računovodske posledice.

Gradivo:

dnevi nvo 2015_vodenje racunovodstva_tjasa bajc

dnevi nvo 2015_pridobitna in nepridobitna dejavnost_petra cilensek

dnevi nvo 2015_pridobitna in nepridobitna dejavnost_tjasa bajc


Nedelja, 15. 3. 2015 je bila namenjena prijavam na razpise, kje jih najdemo, kako iz razpisne dokumentacije razberemo ali je primeren za našo organizacijo, kako zasnujemo in se uspešno prijavimo na razpis. Skozi razpise nas je popeljala Darja Sekula Krstič, strokovna sodelavka stičišča, ki NVO iz regije brezplačno pomaga prav na tem področju. 

Gradivo:

dnevi nvo 2015_prijave na razpise_darja sekula krstic

 

Nekaj utrinkov iz dnevov najdete v galeriji slik. 

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru