KAVARNA NVO - reševanje lokalnih potreb

 

 

 

 

Podpora za društva, zasebne zavode in ustanove 

v občinah Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik in Trbovlje.

 

Kavarna NVO so srečanja nevladnih organizacij, kjer z usmerjenimi pogovori znotraj delovnih skupin obravnavamo potrebe lokalnega okolja, na katere lahko odgovarja civilna družba in so bile identificirane na podlagi preteklih posvetov z nevladnimi organizacijami iz zasavske regije. Na teh srečanjih bomo znotraj nevladnega sektorja iskali možnosti za učinkovito reševanje teh potreb.

 

V okviru Kavarne NVO z usmerjenimi pogovori obravnavamo potrebe, ki smo jih na preteklih posvetih z nevladnimi organizacijami prepoznali v občinah zasavske regije. Na nekatere od njih bi  lahko v veliki meri civilna družba samostojno odgovarja,  pri naslavljanju kompleksnejših vsebin pa v sodelovanju s partnerji iz ostalih sektorjev. Na srečanjih v okviru Kavarne NVO, ki se odvijajo po vseh občinah zasavske regije, bomo v dialogu z nevladnimi organizacijami, vsakič obravnavali po eno potrebo iz okolja.

Namen srečanj je tudi identifikacija dodatnih lokalnih potreb in kontinuirano spremljanje dogajanja civilni družbi na območju zasavske regije.

Na srečanjih bomo spodbujali povezovanje nevladnih organizacij v smeri izmenjave znanj, zamisli in  izkušenj, raziskovali bomo možnosti združevanja kapacitet organizacij, predvsem pa ustvarjali priložnosti za skupen - močnejši nastop pri naslavljanju potreb lokalnega okolja in lastnih izzivov s katerimi se organizacije srečujejo pri njihovem delovanju.

Z močnejšimi povezavami in komunikacijo bomo krepili nevladni sektor v regiji in vzgajali kreativno vzdušje, ki temelji na povezovanju in sodelovanju. Prizadevali si bomo, da sprožimo več povezovanja na regijski ravni in učinkovito rešujemo tudi potrebe, ki zadevajo celotno zasavsko regijo. Osnovni namen programa Kavarna NVO je krepitev nevladnega sektorja v regiji in povečan doprinos NVO pri izboljšanju lokalnega okolja.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00