KNJIŽNICA STVARI ORGANIZACIJ

Knjižnica stvari organizacij je skupnost organizacij, ki si med seboj brezplačno posojajo ali bolje rečeno souporabljajo stvari, opremo in najrazličnejše pripomočke, ki jih potrebujejo pri svojem delovanju. Namenjena je vsem neprofitnim organizacijam iz zasavske regije.

 

Pogoj za vključitev v skupnost je prispevek v souporabo in izpolnjena pristopna izjava. Minimalni prispevek je en predmet večje vrednosti ali pet predmetov manjših vrednosti. Če organizacija ne razpolaga s primerno opremo ali pripomočki, ki bi jih lahko prispevala v Knjižnico stvari organizacij, lahko sodeluje s petnajstimi prostovoljnimi urami. 

Gre za sodelovanje na temelju nove ekonomije ali bolj rečeno ekonomije skupnosti, ki v nasprotju z individualnim potrošniškim življenjskim stilom postavlja pomen delovanja v skupnosti na prvo mesto in je nekakšen uresničen koncept uravnoteženega razvoja sektorja pri katerem lahko bolj razvite NVO s svojimi kapacitetami spodbujajo napredek manj razvitih organizacij. Vsekakor je učinek med različno razvitimi NVO vzajemen, saj se pri nastajanju skupnosti sprožajo sinergijski učinki skozi metodologijo dela in delovanja v ekonomiji skupnosti.

Vsi zainteresirani nam lahko pišete na knjiznica.stvari@gmail.com ali pokličite na 059 927 619 (ZLHT - Regionalni center NVO). Pristopno izjavo lahko izpolnete TUKAJ in se pridružite skupnosti. 

Dobrodošli v Knjižnico stvari organizacij.

Dobra raba je souporaba.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru