PONUDNIKI PRAKSE

Na tem mestu najdete informacije o nevladnih organizacijah, ki omogočajo opravljanje prakse.

RK Slovenije Območno združenje Litija


Osnovno poslanstvo Rdečega križa je, da pomaga pri preprečevanju in lajšanju trpljenja ljudi, zaščiti življenja in zdravja, krepitvi gibanja za zdravo življenje ter zagotavljanju spoštovanja človekovih pravic. Območno združenje Rdečega križa Litija izvaja vrsto programov za pomoč ljudem v stiski.

Praksa za poklic Organizator socialne mreže; opis del:

Delo z ciljno skupino ljudi v stiski. Sodelovanje v programu pomoči starejšim in nemočnim, (srečanja starejših občanov v sodelovanju s Krajevnimi organizacijami Rdečega križa (KORK), obiski na domu in v domovih za starejše občane).
Pomoč pri razdeljevanju hrane in drugih življenjskih potrebščin. Sodelovanje pri organiziranju krvodajalskih akcij in tečajev prve pomoči.
Vodenje evidenc in komuniciranje z uporabniki ter drugimi organizacijami (Center za socialno delo, s patronažno službo, z zdravstvenim domom, šolami ter nevladnimi organizacijami) za namen koordinacije skupnih aktivnosti.

Praksa za poklic Ekonomist, Poslovni sekretar; opis del:

Pregled in sprejemanje pošte, urejanje dokumentacije, vodenje evidenc, komuniciranje z člani in uporabniki storitev, urejanje spletnih strani ter profilov na družbenih omrežjih, pomoč pri organizaciji in izvedbi dogodkov,

Kontakt: Irena Videc; 01 89 63 730

Družinsko gledališče Kolenc


Zasebni zavod Družinsko gledališče Kolenc je prvo pedagoško gledališče v Sloveniji. V njem so združeni strokovnjaki, ki otrokom širijo zavedanje s pomočjo zabavnega, animacijskega doživljanja umetnosti in narave. V okviru ponudbe za otroke, vrtce, osnovne šole, srednje šole in gimnazije ter odrasle izvajajo gledališke predstave, delavnice, animacija na dogodkih, rojstnodnevne zabave, itd. Zavod je tudi pooblaščeni izvajalec vseh zabavnih, turističnih in strokovnih vodenj po središču Slovenije.

Praksa za poklic Ekonomist, Poslovni sekretar; opis del:

Kandidat bo opravljal administrativna dela kot so, arhiviranje dokumentacije, evidentiranje poslovne dokumentacije, vodenje evidence razdeljenega in prodanega promocijskega gradiva, prevzem, odpiranje, pregled pošte, odgovarjanje na njeno vsebino, razvrščanje po naslovnikih ali razdeljevanje pošte ostalim zaposlenim, pošiljanje pošte nazaj, sprejemanje telefonskih klicev, pisanje in izpolnjevanje obrazcev, pisanje in urejanje besedil, sestavljanje, prepisovanje in pošiljanje dopisov, fotokopiranjem, shranjevanje dokumentov.

Pričakovani učinki:

Pridobil bo znanja iz vodenja različnih evidenc ter arhiviranja le-teh. Znanje iz administrativnih del, kot so evidentiranje poslovne dokumentacije, urejanje arhiva, vodenje evidence prejete in poslane pošte, vodenje evidence razdeljenega in prodanega promocijskega materiala in komercialna dela, kot so prodaja turističnih spominkov in ostalih promocijskih materialov.

Kontakt: Anka Kolenc; 041 895 852

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru